Khamis, 31 Mac 2011

Meng'gonjeng' gonjeng

Sebelum digonjengkan :
 DSC00152 DSC00148


DSC00149  

Sedang meng'gonjeng'...he3

DSC00156 DSC00157 

Mula-mula muka dia cool je ..
Pastu pas 5 minit, dia mula dah… muka dah cebik, pastu apelagi..
Meraung terus...ha3... kesian tengok

Selepas di'gonjeng'kan : 

DSC00161 DSC00165

taadaaa..
hensem tak?
Mata layu jer..he3...








Selasa, 29 Mac 2011

Nyaris-nyaris jadi mangsa samun..

Kisah ni kalau pengasuh anak tak tanya tadi, memang sampai kesudah aku tak tau.... kisahnya :

Kuarters yang aku duduk skang ni seciput je bilangannya.... so kalo ape-ape jadi kat salah 1 umah tu, sure berita cepat tersebar kat kalangan penghuni kuarters...

Dalam 3 - 4 hari yang lepas salah 1 umah ni nyaris-nyaris jadi mangsa samun.. kebetulan husband dia keje malam.. akak ni tinggal la berdua je ngan anak lelaki bujang dia.. dalam around 9 pm to 10 pm, anak akak ni keluar minum kat kedai dekat dengan rumah tu.. Tinggal la akak tu sorang - sorang kat umah.

Tetibe ade orang ketuk pintu umah, cakap "kak, anak akak suh amik ubat.."

Akak ni tak jawab sebab husband dia dah pesan, 'kalo ade orang yang tak dikenali datang jangan layan, jangan bagi masuk.'

Lagipun anak dia baru je keluar, sihat je, akak ni rasa pelik la. Nape plak anak dia tak balik amik sendiri ubat tu. Kedai depan tu pun bukan jauh sangat.. Tak sampai 5 minit pun kalau naik motor or kereta..

Dia tak menyahut pun masa orang tu panggil.. mujur la pintu dengan grill rumah berkunci. Makin lama makin kuat orang tu ketuk.. Dalam takut -takut tu , sempat jugak la dia mengintai kat tingkap bilik..

Rupenyer de lagi sorang kawan orang tu tengah tunggu dalam kereta. ( tak sure kereta jenis ape )..

Most scary.. kawan yang tunggu dalam kereta tu tengah stand by pegang parang..hu3...

Tapi tak tau macam mana diorang tu blah.. then aku dapat tau, lepas diorang blah dari umah akak tu, diorang pi samun kat kawasan perumahan yang berdekatan.. 3 rumah diorang samun..

Cume tak tau ape citer pasal mangsa-mangsa yang kena samun tu...

Yang aku tau, penyamun tu dah pun kena tangkap malam tu jugak..

Alhamdulillah..semoga benar la berita penangkapan itu...

( actually, jiran akak yang nyaris2 jadi mangsa tu cakap, yang dia ade nampak 1 kereta jenis proton kerap ulang alik kat kawasan kuarters ni sebelum kejadian tu... memang mencurigakan sebab setahu jiran tu, takde orang yang tinggal kat kuarters nih pakai kereta jenis tu... )

Scary huhh..Ya ALLAH..lindungilah kami daripada menjadi mangsa orang yang berniat jahat seperti itu...




Isnin, 28 Mac 2011

Balm ni tak sesuai untuk baby bawah 2 tahun...!.

Jangan pakai kat anak ngko, long! 


tetibe cik jijah sound aku ritu...

dah kenape?

mende tu tak sesuai utk kids... for a long term.. better ngko jgan pakai balm tu...

nape my sis sound cenggitu?

sebaaaaaaaaaaab...

penggunaan utk tempoh masa yg lama dan berterusan

ia akan menyebabkan masalah pernafasan yang sangat teruk.

Macam.. pneumonia...a.k.a radang paru - paru dan

menyebabkan penghasilan hingus yang banyak...

So..memang tak sesuai untuk baby.......

ok.... thanks for that info.............

camne dia tau? 

dia keje di arena itu..... tuttttt.............!!!!

Sabtu, 26 Mac 2011

Coklat free

Serius... aku tak pernah ler walau seco'et pun mengharapkan balasan... aku buat pun sebab... aku de pengetahuan sikit... maka aku share ngan dia... dan... 'salute' ler kat akak ni... walaupun dah senior... dia tak segan langsung belajar ngan juniornya yang nan hado jerr ni... yang penting kerja dia, selesai... ada aku kisah??? katanyaa.............



tolong ler akak ni, syu...!!!! terkial - kial aku nak buat keje ni... 




dah tu? berani nak tolak?? senoir tuuu... hu3....





Kadang dia datang jumpe aku ngan Kak Za, partner aku kat kaunter tu... kadang... kitorang buat PJJ je via telefon pejabat... kadang tu.... pakai phone masing2... pedulik la walau bil handphone tu melambung tinggi... opis tak sponsor tau... redho je lah....



Biasanya dia belajar ngan Kak Za... tapi sebab client Kak Za lebih ramai dari client aku, kadang tak sempat Kak Za nak ngajar... maka, aku le yg dijadikan tempat rujukan... hee





Gigih akak ni belajar... kadang kitorang sampai bergaduh2.... ha3.... takpe kak.... gaduh2 manja.... tak salah.... banyak le ngko punye manja...!! hikksss...........




Sebab tu bila akak tu hadiahkan mende di dalam gambar di bawah ini... hu3... rasa terharu kak..!! hew3..... siap berbalut lagi tu....... sayang pulak nak buka... heheeee...


terima kasih

Alolohh......  sayangnye nak makan...  hew3.....

Tima kasih lah kak...!!! kira ikhlas la ni ye...???  teeheee................


Iyoo.... aku ikhlas... tu tanda terima kasih aku kat korang sebab dah tolong permudahkan keje aku.....


Gitu la.... walau sedikit je ilmu yg dicurahkan... ecehhh.... tapi hasilnya... akak tu dah mampu menguasai bidang kerjanya dengan baik.... daripada tak tau.... dia belajar sampai dia tau..... dia tak segan walaupun terpaksa menuntut ilmu dari juniornya nihh....



dan.....


Psssttt.... kalau rasa stress ke.... period pain ke... cerrr try hidu bau cokelat... tak payah makan takpe... amik bau je... mana tau leh kurangkan sikit rasa stress menahan sakit tu....







Rabu, 23 Mac 2011

payel dah pandai merajuk!

dak kecik ni sekarang kan, dah pandai merajuk la pulak. ado yo yg tak kono kek dio!


susah pulak tu nak makan pujuk.. makin di pujuk makin berrrrrrangin haiihh..! tapi aku senang je, biorkan je kejap. kang dia ok le balik. ^_^

kalau tidak.. panggil la dia macam mane cara sekali pun, dia boleh buat tak tau je.. wat muka sardin je... wat derk... wat toyerr...



amaran : kalau dia dah marah.. sila jangan tunggu lelama depan dia............sila lari lelaju... nyorok depan pintu............ sebab.................. sape je yang de depan dia akan jadi mangsa.. siaplah kena baling dek si kecik nih.. hishh!

opal plak gomar menyakat dia... abih riuh rendah 1 rumah !

tu baru 2 orang tu! huhu... ape je lah...


time gaduh macam tu... time diorng main2 pun camtu... tapi diorang la peneman terhebat aku selain dari abah bebudak ni... hewheww

silaulah mak...heheee



Khamis, 17 Mac 2011

bukan entry pertama

Love them.... sangat... sangat... saaaaangat!!


ohh... ini, nampak macam entry pertama tapi sebenarnya dah banyak entry yang aku published sebelum ni. tapi semuanya aku dah padam.. ^_^

kenapa?

sebab entry - entry tersebut sangatlah beremosi. lepas difikirkan balik, adalah lebih baik aku padamkan je entry entry EMO tu. 

tapi.............


biarpun lepas, tak bermakna aku boleh lupakannya dengan mudah... dan dalam masa yang sama, aku tak mao la dok kenang - kenang saat yg menyakitkan hati tu sangat.


andai kata 1 hari nanti aku terlupa... nasib lah. ^_^

"Time heals everything "