Khamis, 22 September 2016

Tak nak promosi ni...

😫😫😫

Kerja dengan sistem macam ni lah.... datang dia punye 'swing' tu... adooiihhh... berjanggut ler tunggu dia loading...

Aduihh... minggu depan odit nak masuk ni... tinggal 1 kerja ni je.. settle yang ni, lega dah... ehhh... skali sistem 'hang' daaaa....

😰


Tu haaa... semalam cif Yahya bagi.... buntang jap mato nih tengok... hew... hew... macam best je tu...

cif kata ada pameran barang2 kraft tangan orang asli seluruh Malaysia kat situ nanti... macam - macam ada katanya... ehh... menarik je bunyinye tu...

Aku tak nak promosi ni kat korang... hahaha... nanti ramai orang, susah aku nak parking... kihkihkih.... tapi serius lah... nampak best ni...

esok ( 23 sept : jumaat ) start dah tu.... pameran dan jualan kraft tangan orang asli tu hari ni dah start... korang yang ada masa free tu, moh ler tengok...



Rabu, 21 September 2016

Melepak di Klinik Pakar HTJ, Seremban



Tak tau mana sumber gambo ni... aku amik kat group wassap je ni... sempena Raya Haji hari tu lah...

Terliur agaknya si tedung dengan aroma rendang dalam kawah tu... langsung terus tegak berdiri kat situ... nak tolong gaul ke???

Image result for tempat makan ulu bendul tempat makan ulu bendul tempat makan ulu bendul

Rabu, hari yang Opal de temujanji kat Klinik Pakar HTJ Seremban tu kan, kitorang singgah Kat tempat makan Ulu Bendul tu dulu... kebetulan dah masuk tengahari dah masa tu... kena la isi perut dulu... kang lapar!

Cik Guyu pon ada... tapi masa ni dia tak makan sangat. konyang lae! katanya lah... dia order roti bakar je 2 set... fine... bebudak ni gelisah je tengok air kolam kat bawah tu.... hahaha...

sori anak - anak, takdo nak mandi mando doo... kang nak pi servis gigi Opal kang... takdo maso... laen kali lah yo!

Lepas lunch tu terus berdesup anto kan Cik Guyu ke tempat dia repair kereta. Owh... 2 bulan lepas, dia eksiden... kereta ehh terbaas... ado lah 2 - 3 kali berpusing... otw balik dari kerja malam kejadian tu... penat ye dik? 

nasib baik kereta je yang 'cedera'... tuan punya kereta ok... tapi malam tu masa dia tengah gelabah call aku, dia siap cakap... jangan banyak tanye dulu, adik nak cepat ni....

hahaha... ko ingat akak kau ni nak dongar cakap kau ye dik?

lagi dia cakap jangan tanye, lagi aku rasa nak tau... hamik!! macam macam aku tanya... 



Ni katanya, air-cond tak sejuk... blow je lebih... kena refer kat bengkel yang repair kereta tu semula sebab dah claim insurans... masih under waranty lagi tu...

temankan je boleh dik.. sebab masa tu dah 1setengah... doktor tu dah pesan awal2... jangan datang lambat sangat... sebab proses nak rawat gigi Opal tu makan masa yang lama....


hmmm... memang lama pun! sampai situ kul 2 setengah... dalam 10 - 15 minit tu, doktor dah panggil masuk... hari tu doktor dah pesan jugak, proses merawat kali ni agak menyakit... macam biasa, hasben yang masuk... apa apa keputusan pun, dia yang buat... Opal nampak abah dia yang masuk, kuat lah sikit semangat tu....

kalau aku yang masuk dalam bilik rawatan tu... hmmm... alahaii.... baik abahnye je yang temankan kat dalam tu... tu pon kojap yo! kojap kang dia dok luar tu je...

Kali ni aku ikut jugak ngan Amie n Payel...

Tapi idak ler dok menangok je kat situ... sebelah tu de tempat budak2 main2... situ ler aku duduk... pantau Payel n Amie bergumbira di situ... Aku je yang tak berapa gumbira... maunye tak... ngadap Amie yang tak padan ngan kecik... lasaknya Ya Rabbi!

Mengucap ngucap aku tengok dia main kat gelungsur tu... ade skali tu dia nak tumbuk sorang budak pompuan ni... usia lebih kurang je tu... hahaha... alah... tumbuk budak kecik... tomei sangat... tak macam tumbuk langsung... hahaha... marah ler konon sebab gegirl tu ngikut je mana Amie pi...

'angan la wat kiter...!'

hehehe... budak2...



dah penat temankan diorang main kat situ, turun plak pi kafe... masing2 dah kehausan.. naik atas tu, sambung lagi main... tapi kejap je... lepas tu aku join hasben kat ruang menunggu... punya lama doktor tu servis gigi Opal...

Masa tu dah kul 5 dah... Amie pon dah lelap dah... Payel tu ha... ngandap filem Dinasour kat tv... kejap tu, diorang off tv... masing2 dah nak beransur balik... doktor2 pon dah de yang balik dah time tu...

Dekat kul 5 setengah baru selesai... mak oiiih... lama nya...



Hasben kata doktor buat rawatan nak hidupkan saraf gigi yang diorang matikan hari tu... de rawatan lanjutan lagi lepas ni... lepas rawatan lanjutan tu nanti, doktor takde buat apa2 dah kat gigi tu... just pantau selama 2 tahun... nak pastikan gigi Opal tu pulih spenuhnya...


Harap sangat gigi Opal tu dapat berfungsi semula... kesian dia... setiap rawatan tu agak menyakitkan kat Opal... tak terbayang kat aku ni, camne dia hadap semua tu... Moga moga gigi Opal sembuh sepenuhnya... Aminnnn...


Selasa, 20 September 2016

Raya haji, macam macam yang sakit...

Dah lama cuti... bila start keje tu... ramai je yang tanya...

'raya hari tu pi mana?'


'camne raya?'



'waaaa... untung la cuti raya lama lama...'



'syoik la... cuti hari tu raya sakan...'



Walhal... hakikatnya... huhuhu.... ni dia aku nak cerita...

Memang ler aku cuti lama... asal ehh nak cuti sampai rabu minggu raya korban tu gak... khamis tu rasa meronta ronta nak kerja tau... hahaha... poyo! padahal dalam hati tu sebenornya berbolak balik tu.. betul ke nak keje ni? malas pon hade nih... nak keje ke tak? nak kojo ko tak? kannnnn.... gitu ler kekdahnya...

hari mantai

masa ni tengah tengok tengok kan Amie... kalau tak, dia masuk tengah tengah tu... mengacau abang3 ehh main badminton... takut je kena tepek kat reket tu sedasss... ado plak yang lobam kang! haaa. naya!

riuh rendah budak2 ni main badminton... macam nak gaduh pon ade gak... aku layan ler gak sekejap... sebelum Amie datang, peluk sebelah kaki aku kuat2.... ish... ish... ish... sebelum mak dan anak ni tergolek berdua kat tepi tu, baik aku berenti....

semalamnya, beg susu Amie tertinggal kat pejabat... hari mantai ni... gigi pulak laaaaaaa yang sakit!

tergigit daging liat... dah tu, tau gigi sakit... makan lagi! lagi la menjadi jadi sakit tu... oihhh... ngilu... berdenyut2 gigi ni... biasanya sakit kejap je... kali ni.... buat la ape pon... tak hilang pon sakit tu... berus gigi dah.... floss gigi pon dah... taaaak hilang ngko! saaakit!

sampai rumah mak, mak pulak tak sihat... 😓


demam... muntah muntah...kepala rasa berputar - putar... kata mak... pagi tu mak dah pi klinik... kena cucuk katanya... tak tau la sakit sebab apa... tekanan darah ok... tu kata doktor kat mak... mak plak cakap kat aku... alahai... sian mak.

tapi pagi raya haji tu, mak ok dah... aku je yang tak ok lagi... telan actifast pon tak selosai masalah... sakitnya ya Allah!!

oiiihhh... lama dah tak sakit cenggini.... kali ni lagi teruk rasanya.... bengkak pipi aku!


nampak... gambo pon sipi sipi je... yang bengkak tu sorok tepi... bahahaaa... ni baru pas tengok hasben berlalu menuju ke balai Pilah... bagi tujuanmembantu mereka di sana melapah lembu... hahaha...

mak suruh pi klinik je... cabut je long! dari ko simpan gigi tu... ko je yang menderita!

perghh... ayat mak!... tapi memang sakit giler lah kali ni.... naik ke kepala sakit ehh... tu yang tersembam je sepanjang hari... time hilang sakit, aku jengah gak mak buat keje kat dapur.. tolong2 mak... mak pun baru nak elok tu... time sakit.... tersemban balik kat ruang tamu... tenyeh2 je pipi tu dengan bantal... kononnya nak ilangkan sakit le gitu... haghammmm....

nak pi klinik time cuti umum ni... alahai... ado ko klinik yang buka time2 ni? terkenang pulak, poket pon tengah 'sakit' nih.... huhuhu... nangis!!

cerghh.... semuo ehhh serbo sakit niiiihhh....


gambo ehsan dari hasben... tu dah siap melapah dah tu... ingat nak minta dia balik cepat, beli kan panadol actifast lagi... rupanya, ado lagi tempat yang mintak tolong dia lapahkan lembu korban. redha je lah tunggu dia balik...

tu pon dia cakap... 'tak elok makan panadol actifast ni bebanyak...'

nak buek camno.... sakit uiikk... bukan sikit2... tak leh lolap tau... last2 tanye kat cik Jijah pasal ubat susut bengkak... menonjol benar bengkak ehh...

dah malam baru hasben balik, bawak skali ubat susut bengkak papain tu dengan pain killer... beli kat Alpro Bahau tu...


macam macam ada kan? tapi semua tu aku mampu tengok je... time hilang sakit, baru dapat makan... seco'et... ketupat segera dengan sup tulang mak je... daging kat tulang tu... mashaallah... lembut giler!

sesuai sangat kat aku yang tengah sakit gigi tahap gaban ni... memang lembut! mudah hadam gitu! hehehe... tu je lah.

petang raya korban tu, cadangan asal nak pi rumah ayah pulak. tido sana... tapi sebab gigi dah cedera tu kan... aku stay kat rumah mak. nekad, esok ( selasa - hari kerja dah tu ) nak pi cabut gigi ni... sakit dah sampai ke urat kepala... tak tahan oiii...

kebetulan klinik Gan tu dekat sikit dengan rumah mak, tu yang tak jadi balik rumah ayah malam tu...


selasa tu... aku telan ubat tahan sakit dengan susut bengkak 2-3 jam sebelum pi cabut... 2 hari dah menahan azab... cabut je lah... bak kata mak aku...


sakit tak cabut gigi?

perghh... tak cabut lagi sakit! baik cabut je... doktor otai tu memang terer.... 2 kali dah aku datang klinik ni... stakat cucuk bius tu... alah... cam kena gigi semut je... sebab dia just cucuk kat kulit gugi tu je... tak kena pon gusi... tu yang tak sakit sangat... time cabut lagi la tak sakit. tapi sebab gigi aku dah 2 hari sakit, doktor tu gitau awal2 sebelum cabut...

'sebab gigi you dah 2 hari sakit, ni bila kita cabut... you akan rasa sakit sikit... kalau sakit nanti, you angkat tangan... so saya stop...'

tak sakit, tapi lebih pada rasa ngiluuuuuu sangat! gusi yang bengkak tu.... makan masa nak susut...

balik rumah ayah malam tu lepas cabut gigi, mampu masak ala kadar je... nak makan pon tertelan telan darah lagi... lambat plak kering darah tu... terpaksa gak ler telan ubat yang doktor tu bagi... owhh... kos cabut gigi  dengan ubat 2 jenis... RM 40.00.

memang aku tak masak rendang kali ni.... langsung tak... biasa kalau balik kampung, aku masak ler jugak rendang... tapi kali ni sebabkan gigi punya hal... aku banyak melepet je... makan pon tak berapa nak hadam...



rabu pagi dah balik Seremban, sebab petang tu Opal ada temujanji kat Klinik Pakar Gigi HTJ Seremban...

Khamis tu... aku EL... bengkak tak susut lagi... gusi pon sakit lagi...


hahhh... kali ni aku tak lupa sekodeng koko ayah... kot de yang dah masak, boleh ler bawak balik... lamaaaaa orang tu mintak... tapi sori la wie.... koko ehh ado... tapi bolum masak.... mudo mudo lae semuo ehh... lum ado joki kau lagi Wie.... sabar je lah ekk...


itu la kisahnya yang aku cuti lelama tu... takdenye nak berjalan makan angin ke ape... banyak melepet kat rumah je... menahan rasa 'best'nya sakit gigi... huhuhuuuu....




Ahad, 11 September 2016

Cuti Raya Aidiladha


Cakkk.... Aaaa... Cuti tak raya haji ni? Balik kampung tak? Lancar ke perjalanan semalam?

Aku kat rumah mentua lagi... Tengah tunggu biras aku, kak Wani tu balik dari beli lauk. Jap lagi nak masak lauk tengah hari... Aku tolong ler mana yang patut kang...

Gambar atas tu salah fokus sebenarnye... Yang betul, gambar kedua ni...

Pangkin mentua aku. Ada macam kon tu kan... Dari mula aku dok perati... Ape lah yang ada kat dalam tu... Asyik bergerak je... Lurus ke depan je plak tu... Nampak rare... Harus aku abadikan dalam kamera phone... Banyak mende rare kat rumah mentua ni... Hehe


Sambil tu sekodeng diorang tu... Nak angkut lembu masuk dalam lori... Yang badan merah tu jinak... Lepuk lepuk sikit punggung dia,terus je lembu tu lompat atas lori...

Tapi yang putih tu payah sikit... Nampak macam degil pulak...haha

Kena lepuk lepuk pon melawan lagi tu... Hasben kata lembu tak bertanduk camtu payah sikit nak tarik atas lori... Kalau kuat sangat takut lembu tu mati terjerut... Tak pon lembu boleh lolos... Sebab tali tu boleh senang senang je tu tercabut...

Haha... Betul la.... 1st time tak berjaya... Tali tu lolos... Lembu tu lari turun balik... Siap bagi penendang lagi kat orang yang dok lepuk lepuk bontot dia tadi... Hamik kau!!!

Katanya... Kot! Hahaha....


Kali ketiga baru dapat tolak naik... Pon payah je tu... Kih3... Kecoh je kan, pasal lembu pon nak buat entry... Lari betul dari tajuk entry... Tapi.. Eh... De gak kena mengena tu... Kalau tak sebab cuti raya aidiladha, takdo lah esey dapat nengok aktiviti camtu...

Tengok sama2 ngan Amie... Dia yang paling teruja... Uihh... Suka betul dia... Eeeii... Uiii... Eiii... Mak, Buuuu.... Boooo....

Pak mentua dah bising kat belakang tu.... Kelapo takdo orang nak perah... Hmmm.... Ngko rasa? 

De orang order lemang kat pak mentua aku... Jangan nak order kat aku pulak... Sori, aku tak layan haaa...

Cauwww dulu.... 



Sabtu, 10 September 2016

Bila beg susu anak tertinggal di pejabat

Ohh... Sekarang ni aku dah kat kampung... Kat rumah mentua... Budak budak dah tido lena dah semua. Penat dan mengantuk... Hari ni semua kena bangun awal pagi... Hehe...

Sebab, sebelum balik kampung tadi... Diorang kena ikut aku ot dulu... Saje, cari duit lebih sikit... Nasib baik le jugak diorang de temankan termaauk hasben. Sobab ehh... Aku ngan Shida jo yang rajin buek ot hari ni... Yang lelain ? Dah cuti gak ehh... Hahaha...

Ralit buek kojo, ghupo ehh dah tongah hari... K lah... Aku amik dah beg susu tu lat pantry... Letak kat kerusi depan meja komputer tu... Dah siap pesan kat anak dah tu...

Beg pampers aku amik, otw nak keluar opis... Aku serah kat salah sorang dari abang2 Amie... Pehtu memang aku tak tengok belakang dah. Kepala ni dol fikir nak blah cepat... Anak2 dah tinggalkan aku sorang... Diorang dah berdesup dulu ngan haaben pi kat kereta... Laaagi la aku kelam kabut nak cepat... Dalam kepala ni percaya yang takde dah barang2 tertinggal...

Ngam2 maghrib tadi baaaaru perasan! Yang beg susu Amie takde... Alaaaaaaaahaiiiii...!!!!!

Ingatkan takdo dah barang yang tinggal... Ingek kan dah angkut dah semuo beg.... Ghupo ehh... Ado yo yang tinggal...


Argghh... Sudah!!!!

Acaner ni? Aku memang ingat salah sorang dari abang2 Amie dah bawak masuk kereta dah beg susu tu... Aloloh...

Nasib baik ler kat rumah de standby susu Amie... Memang tiap bulan, kitorang beli lebih. Untuk stok sebulan... Kot susu habih tengah malam, ada lah stok gantinya kan... 

Paling kurang 4 peket sekali beli... 1 untuk hantar ke rumah pengasuh... 

Tak terbayang, acaner lah gayanya hasben nak pi opis aku tu memalam camni... Ish... Ish... Opis tu dah ler banyak kisah mistik... Seram lah...heee

Tak ku izinkan gitu... Hew hew...

Shida, kot la ko baca blog aku ni... Selasa nanti tolong ler letak beg tu betul2 atas kerusi aku ye.... Kang jadi bahan plak kang... Sebab aku tumpang beg tu kat tempat brader pembantu pejabat kita tu... Hahaha....

Omg... My hasben dah otw balik ngan stok susu tepung Amie... Tak lalu Bukit Putus tapi lalu Biku... Omg... Omg... Biku tu weihh... Bikuuuuu....

Hmmm...

Meleter jugak ler aku kat anak2 tadi... Haha... Tapi tak ler marah... Geram je.... Sikit... Ishhh... Aku pun silap... Tak tengok betul2 sebelum kunci pinti pejabat tadi... Tapi bukan sebab aku leka ngan Pokemon ye... Tak langsung... Aku nak cepat sebab tak mau tinggal sorang sorang kat opis tu...



Rabu, 7 September 2016

pagi KKIA, petang Klinik Pakar

Ini cerita semalam ye... nak taip semalam, nak publish semalam... alahaii... keletihan yang amat ler pulak... sempat upload gambo je dulu... dah tu je yang terlarat... hahaha...

Pagi semalam memang check up rutin Amie... tak cucuk, just timbang n bla bla bla... Kebetulan semalam Opal dicutikan, ermm... yang se-darjah ngan dia yang dicutikan sebetulnya... hehe... 

bukan dia sorang ye... tak tak... katanya nak tumpukan lebih ke budak2 UPSR... gitu lah... 


jadinya aku angkut je dia skali temankan aku pi KKIA tu... sekurang - kurangnya Amie ada kawan... selain maknya nih kan...

owhh... Payel kena sekolah macam biasa sebab warga pra tak terlibat langsung ngan bebudak UPSR ni... atas permintaan Payel, aku hantar dia betul2 sampai depan pintu kelas...

hmmm... layan kan je.. kang kalau dia tak nak pi sekolah, lagi ler aku pening... nampak je kawan ehh... berdesup dia lari masuk kelas.... ishh.. ishh... ishh... bebudak ni!


lepas tu pi cari sarapan jap sambil cecuba cari Pokestop... ehh... hehe... main jugak? iye... aku main jugak sesekali... lain kali kita ceriter ye!

kali ni sempat mandikan dulu Amie... siap sarapan skali semuanya... dah kenyang baru pi klinik... dulu2 appoinment awal pagi... la ni aku amik lambat sikit timing tu... sempat le kenyang kan perut dulu...

tak larat dah nak menunggu sampai kebulur macam dedulu... sebab aku jenis kalau dah duduk menunggu tu memang alamatnya tak bangun ler selagi no giliran tak dipanggil... melainkan utk kes kecemasan.... tandas!

biasa lepas daftar, diorg suruh mak2 ni bawak anak pi timbang n ukur tinggi dulu... lepas tu haaa... menunggu ler ngko selama berjam - jam di situ sampai no giliran ngko muncul kat papan matrik tu...

yupp... berjam - jam... nasib lah...


elok pulak semalam tak ramai orang... bangku menunggu banyak yang kosong... but still..... lammmmbat!

dalam dok tengok2 orang tu, ehh... ado pulak cik jijah kita nih... ngan shiraz nya! mengeluh2 ler cik jijah... pasal dia dah tiba sejam awal dari aku... and by the time aku kat situ masih tak dipanggil2nya...

gitu ler klinik gomen, ngah!

tapi dia cakap ok sikit dari klinik lama dia dulu... tempat menunggunya panas!air-cond nan hado je... lagi lah siksa dibuatnya... dengan orang ramainya....


hohoho.... menganga je mulut dak tenit tu... happy kot diagah dek Opal... untung dak tenit tu tak banyak ragam... dapat menyusu je...terus lenaaaa...

sementara dia tido, aku suruh je cik jijah pi tapau apa2 buat isi perut... dah menyusukan baby, confirm la kebulur perut tu... dah ler tak sarapan pagi!

dak tenit tu... aku tolong tengok2kan... i tahan geram je nak gomol dak tenit ni.... batuk dengan selsema aku ni belum elok sangat. takut menjangkit plak kang kat dia... sian Shiraz... dah ler jap tu dia kena cucuk...

suntikan ape tah... lupo lak aku... hei hey... anak2 aku semua amik je suntikan vaksin tu... FOC je pun... apa de hal... janji anak2 sihat...



lepas cik jijah balik, aku still menunggu... lama ler jugak. mata ni tak lepas2 pandang jam dinding kat situ... kul 11 setengah baru diorang panggil... bising plak nurse dalam tu... sebab? dah 3 kali datang check up, berat Amie tak naik langsung... statik je 10.5kg... terus diorang suruh refer doktor... alahai... bape lama pulak tu nak tunggu kang?

anak aku lasak lerr.... makan sesuap dua, dia dah cabut lari... boleh je paksa dia makan tapi kalau dia dah tak mau... suap pon tak berbaloi... sebab... kejap tu kang dia ludahkan balik makanan tu... cerghh

tunggu lagi.... dari 10 minit lagi nak ke pukul 12... sampai ler tinggal 5 minit lagi nak kul 12... oiihh... Payel balik sekolah kul 12... kalau lambat kang takde sape tunggu dia kat tempat menunggu tu kang.... doktor tak panggil2 lagi tu... gelisah oiii... 

aku tinjau... doktor tengah buat apa tah [ aku tau doktor tengah buat apa sebenarnya... tapi takpelah... aku coverkan line je la kat sini ye... ]

ngam pukul 12, aku tak tunggu terus serbu je bilik doktor... " doktor, lambat lagi ke? anak saya balik sekolah kul 12 ni... saya nak balik ni... "

kelam kabut doktor tu suruh aku masuk... haaa...ngko!


gedebak gedebuk.... doktor bagi transkipsi ubat... haha... nak kena tunggu plak giliran amik ubat?! memang tak ler...  ubat vitamin tu... nanti lah amik...

hahh... doktor tu cakap check up akan datang kalau berat masih statik,  dia nak refer Amie ke pakar pemakanan... pakar lagiiii....



ehhh... cukup lah Opal sorang je yang de pakar... ye pakar gigi nya!

petang tu aku bawak Opal pulak pi Spital Pakar HTJ tu... pasal gigi dia lah... sejak kes gigi dia terbelah tu, pantang sakit sikit terus refer sana je... risau ooo...

selalu ehh... abah dia yang bawak pi Specialist tu.. tapi sebab hari ni dia bertugas dan ada kerja luar plak tu... tak dapat la dia bawak... 

hooo... otw balik amik Payel tu, lampu enjin menyala lagi.... dah 2 kali dah macam tu... ni nanti aku cerita...



sampai Specialist... amboi... pokemon! banyak spesis rare yg muncul... tak dapek acik nak layan... parking dah ler jauh kemain... siap mendaki anak tangga lagi tu nak ke bangunan Specialist tu... aiiigooooo.... hongeh!

mencungap mak ngko ni, Opal oii... nasib baik ler Amie dengan Payel tak ikut, aku hantar rumah pengasuh...,

sampai dalam, kurang 20 minit, diorang dah panggil Opal masuk... semalamnya abah dia dah maklum kat diorang, tu yang doktor suruh datang petang semalam... nak tau nape aku cemas sampai nak refer pakar tu? 

sebab ahad dan isnin tu dia nangis2 cakap giginya tu sakit... tergigit roti katanya.... aduihhh... pehtu gigi taring ehh atas bwah pon sakit jugak... gigi belakang pon sama sakit... ehhh... banyaknye tempat yang sakit!

risau le pulak... tu yang minta hasben call dan buat appoinment ngan pakar gigi tu...



sementara diorang cek Opal tu, aku tunggu luar je... tak sampai 10 minit... nurse panggil suh masuk dalam bilik rawatan...

masa tu nurse dan doktor pakar yang de dalam dah gelak gelak je nampak aku... dah kenapa diorang ni?

" puan, gigi dia yang kita operate tu ok je... takde masalah... "

dah tu? Opal yang cakap sakit... aku mane tau...

"yang gigi taring ni bukan la sakit sebenarnya... agaknye dia tak tau nak cakap camne, tu yang dia cakap sakit je... sebenarnya dia tak selesa sebab kedua - dua gigi tu dah goyang... tunggu masa nak tanggal je"

laaaaaaa................. padan ler doktor tu gelak2 je... sudahnye, ngan aku skali gelak... bukan ler kes serius pon.... Opaaaaal.... Opalll....



" so macam mana maknya? terpulang kat mak lah, nak biar gigi2 tu tanggal sendiri ke? atau saya tolong cabutkan? "

aku pandang Opal... ape aku nak buat?

" tapi kalau saya tolong, dia sakit sikit la sebab kita nak cucuk ubat bius..."

o..m..g.. sakit tu! well.... acaner Opal? aku saje biar Opal buat pilihan dia sendiri... dann...

dia pilih untuk biarkan gigi tu luruh sendiri secara semulajadi... tak mau doktor cabutkan... hehehe... takut la tu kena cucuk.... eiiihhh... aku pulak yang ngilu kat gusi ni... ehh...ehhh...ehhh...



kojap yo pun...kul 3 selesai... aku hantar dulu Opal ke rumah pengasuh... biar dia tolong Mak Roha dia jaga adik2 ehh kat situ... lepas hantar kereta, aku amik motor, terus berdesup ke KKIA semula... amik ubat Amie yang tak sempat nak amik tengahahri tu...

ikutkan hati nak bawak je kereta tapi sebab lampu enjin tu asyik menyala je sepanjang balik dari Pakar HTJ tu... takut la pulak... redha la bawak skuter tersayang tu... waaaalaupunnn masa tu aku rasa letih dan mengantuk giler...

nak amik ubat pon kena tunggu lagi... terlelap jugak ler kejap kat situ.... balik dari klinik tu... badan dah rasa ringan je... aiihhh... tabah je hati masuk opis... ado kojo nak kono settle kan.. kalau tak, aku dah amik cuti dah tu... huhuhu...



dah malam tu.... aku lelap awal... pagi ni baru dapat wish birthday kat hasben... aloloh...

Happy Birthday to you...
Happy Birthday to you... 
Happy Birthday.... Happy Birthday...
Happy Birthday tooooooo youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu........................